Hvis man sidder og arbejde med linkbuilding, enten som konsulent eller til egne hjemmesider, så er man helt sikkert stødt på links fra ingenco2.dk. Hele idéen bag projektet er overordnet ganske fint, men det er ikke gratis at deltage – man betaler nemlig for sidevisninger. I skrivende stund koster den mindste pakke 1.764 kr. + moms om året, hvilket ikke er helt billigt – i hvert fald ikke hvis man kun gør det for linkets skyld.

For 2-3 år siden havde linket ret stor værdi, og det er også derfor man ser linket mange steder idag. Når man bevæger sig rundt på diverse fora om SEO og online markedsføring, støder man tit på spørgsmålet om linket stadig har værdi den dag idag, men der er delte meninger, da man ikke nødvendigvis kun bør gøre det for linkets skyld, men også for signalværdien af at man deltager i et c02-reducerende projekt – hvilket selvfølgelig også er rigtigt nok. Men i SEO-verdenen er det linket som tæller. Jeg valgte derfor at lave min egen lille test.

Test og resultat

Jeg valgte at teste linket af på en af mine egne private affiliate-sider. Jeg vælger at holde siden anonym, da jeg ikke vil tiltrække alt for meget opmærksomhed fra Google. Men hjemmesiden er inden for en afsindig hård konkurrencepræget område, og jeg har gennem det sidste stykke tid ligget stabilt placeret på de 4 søgeord, som jeg holder øje med. Siden ligger placeret som nummer 3, 4, 8 og 16.

Jeg tilmeldte min hjemmeside inde på ingenc02.dk, betalte fakturaen og fik mit link online. Derefter var det bare at vente på at Google indexerede mit link. 2 dage efter kunne jeg, via en site:-søgning, se at mit link endelig var indexeret. Jeg gav det dog lige et par ekstra dage for for at være på den sikre side. 5 dage efter linket var lagt online, var der ikke rigtigt sket noget med mine placeringer, men jeg skal lige vente på at mit link bliver indexeret på alle de udenlandske ingenc02-sider, som man også får et link fra.

14 dage efter min tilmelding har google indexeret mit link på alle ingenco2-domæner, og desværre er mine ranking faldet en anelse, så de nu hedder 5, 7, 9 og 17.

Om et link derinde fra er noget værd, må du selv vurdere. Men i de hårde brancher giver det ikke voldsomt meget – i hvert fald ikke hvis man allerede ligger på side 1. Måske i andre brancher, eller hvis man har nogle dårligere placeringer eller en ny side, men det har jeg ikke testet endnu.

UPDATE: Jeg er blevet kontaktet af flere forskellige personer, som ikke bryder sig om mine udtalelser. De mener at jeg anbefaler at man skal holde sig væk fra ingenco2.dk – men sådan skal det IKKE forstås. Jeg deler bare ud af mine erfaringer og jeg indrømmer da at hvis jeg i de forskellige brancher kan se at alle mine konkurrenter har links derfra, så køber jeg det da også.