Hvis man sidder og arbejde med linkbuilding, enten som konsulent eller til egne hjemmesider, så er man helt sikkert stødt på links fra ingenco2.dk. Hele idéen bag projektet er overordnet ganske fint, men det er ikke gratis at deltage – man betaler nemlig for sidevisninger. I skrivende stund koster den mindste pakke 1.764 kr. + moms om året, hvilket ikke er helt billigt – i hvert fald ikke hvis man kun gør det for linkets skyld.

For 2-3 år siden havde linket ret stor værdi, og det er også derfor man ser linket mange steder idag. Når man bevæger sig rundt på diverse fora om SEO og online markedsføring, støder man tit på spørgsmålet om linket stadig har værdi den dag idag, men der er delte meninger, da man ikke nødvendigvis kun bør gøre det for linkets skyld, men også for signalværdien af at man deltager i et c02-reducerende projekt – hvilket selvfølgelig også er rigtigt nok. Men i SEO-verdenen er det linket som tæller. Jeg valgte derfor at lave min egen lille test.

Test og resultat

Jeg valgte at teste linket af på en af mine egne private affiliate-sider. Jeg vælger at holde siden anonym, da jeg ikke vil tiltrække alt for meget opmærksomhed fra Google. Men hjemmesiden er inden for en afsindig hård konkurrencepræget område, og jeg har gennem det sidste stykke tid ligget stabilt placeret på de 4 søgeord, som jeg holder øje med. Siden ligger placeret som nummer 3, 4, 8 og 16.

Jeg tilmeldte min hjemmeside inde på ingenc02.dk, betalte fakturaen og fik mit link online. Derefter var det bare at vente på at Google indexerede mit link. 2 dage efter kunne jeg, via en site:-søgning, se at mit link endelig var indexeret. Jeg gav det dog lige et par ekstra dage for for at være på den sikre side. 5 dage efter linket var lagt online, var der ikke rigtigt sket noget med mine placeringer, men jeg skal lige vente på at mit link bliver indexeret på alle de udenlandske ingenc02-sider, som man også får et link fra.

14 dage efter min tilmelding har google indexeret mit link på alle ingenco2-domæner, og desværre er mine ranking faldet en anelse, så de nu hedder 5, 7, 9 og 17.

Om et link derinde fra er noget værd, må du selv vurdere. Men i de hårde brancher giver det ikke voldsomt meget – i hvert fald ikke hvis man allerede ligger på side 1. Måske i andre brancher, eller hvis man har nogle dårligere placeringer eller en ny side, men det har jeg ikke testet endnu.

UPDATE: Jeg er blevet kontaktet af flere forskellige personer, som ikke bryder sig om mine udtalelser. De mener at jeg anbefaler at man skal holde sig væk fra ingenco2.dk – men sådan skal det IKKE forstås. Jeg deler bare ud af mine erfaringer og jeg indrømmer da at hvis jeg i de forskellige brancher kan se at alle mine konkurrenter har links derfra, så køber jeg det da også.

 

Har et link fra IngenCO2.dk nogen værdi?

4 tanker om "Har et link fra IngenCO2.dk nogen værdi?"

 • september 1, 2017 kl. 2:48 pm
  Permanent link

  Hej Kim,

  Du har ikke overvejet, at lave et mere lukket eksperiment? Det virker ikke til du har gjort dig de store tanker, omkring hvordan det skulle testes af. Der er ufatteligt mange faktorer der kan spille ind og skal du isolere effekten, er du nødt til at gøre det under ordnede forhold.

  Generelt set, går der 10-12 uger, før et link overhovedet har en effekt, medmindre det er fra umådeligt troværdige ressourcer. Derfor mener jeg også du er meget hurtigt ude her i din vurdering. Samtidig kan jeg sige, at ud fra de isolerede forsøg jeg har lavet, ikke er i tvivl om at effekten kontra prisen på IngenCO2.dk er yderst fornuftig. Det kan i den grad betale sig for mange, at hoppe på initiativet, også selvom det ene og alene er for linket skylds.

  Besvar
  • september 1, 2017 kl. 10:03 pm
   Permanent link

   Hej Henrik,

   Det var som sagt også en meget lille test, og som jeg skrev i bunden så var det op til folk selv og vurdere om linket er noget værd. Jeg har efterfølgende testet på andre sider, stadig uden effekt.
   Jeg ved godt der skal en større test til for at kunne måle den reelle effekt, men det var mere for at stille min egen nysgerrighed 🙂

   Besvar
 • januar 2, 2018 kl. 10:56 pm
  Permanent link

  Du har fuldstændig ret i dine betragtninger. Rent linkmæssigt er det intet værd, eller også er det meget lidt, så heller bruge pengene andre steder. Ønsker man og fremstår¨CO2 neutral¨ skal man selvfølgelig tilmelde sig.

  Besvar
 • september 8, 2020 kl. 7:35 pm
  Permanent link

  Synes virkelig ikke at du skriver noget negativt om IngenCO2.dk du er jo bare objektiv. Arbejder selv med SEO for min kærestes virksomhed og ville ikke selv betale de penge blot for SEO værdiens skyld, hvis det var så sku de være for de gode signaler de sender. Dit indlæg bekræfter bare det jeg tænk. Mange tak

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *